Circulair inrichten: duurzame kantoormeubelen

Bent u van plan om uw kantoor duurzaam in te richten? Dan is het goed om te denken aan circulaire meubelen. Vanwege de klimaatproblematiek is het belangrijk dat we forse stappen nemen richting een duurzamere toekomst. Circulair ondernemen is daar een groot onderdeel van. Zeker gezien we tegenwoordig veel weggooien en niet hergebruiken, zelfs als dat vaak wel mogelijk is. Op welke manier kan uw bedrijf bezig zijn met circulariteit? Dat leest u in dit artikel.

Wat is circulair?

De voorwaarde van circulariteit is dat het de hoogste waarde voor onze economie heeft met de minste impact op het milieu. Hergebruik, reparatie en recycling zijn processen in een circulaire economie. Circulaire producten kunnen gedemonteerd worden en de afzonderlijke onderdelen hergebruikt – zelfs te verpulveren tot herbruikbare grondstof. Meubels zijn dan keer op keer opnieuw in te zetten voor nieuwe producten of andere toepassingen. Tegenwoordig zitten we nog teveel in een lineaire economie: met productie, gebruik en afstoot, waarna het ofwel wordt verbrand ofwel op vuilnisbelten terecht komt. Op deze manier raken onze grondstoffen op en ontstaat er schaarste. Een circulaire economie moet dit tegengaan.

Bijdragen aan circulaire economie

Een bedrijf dat wil participeren in de circulaire economie en duurzamer wil worden kan klein beginnen. Bijvoorbeeld overstappen naar LED-verlichting, afvalscheiding stimuleren, de verwarming een paar graden lager zetten of kiezen voor circulaire meubels. Dit alles bespaart een hoop geld. Een duurzaam karakter straalt eveneens een positieve blik uit naar de buitenwereld. Een bedrijf dat toont dat het een begaan is met het milieu kan een voorloper zijn, wat bijvoorbeeld weer voor nieuwe werknemers een pluspunt kan zijn om bij uw bedrijf te solliciteren. Uw bedrijf wordt hiermee toekomstbestendiger.

Uw kantoor circulair inrichten

De fabrikanten waar wij mee samenwerken zetten flink in op duurzame producten en diensten. Bijvoorbeeld het gebruik van petflessen bij akoestische wandpanelen. De inzet van hernieuwbare energie├źn bij de productie van hun meubelen. Maar ook het verlengen van de levensduur van bureaustoelen met een tienjarig onderhoudscontract met een terugkerende onderhoudsbeurt en aan het einde een traject van recycling of upcycling. De gedachte erachter: wanneer een frame of rug van een stoel is versleten hoeft er niet meteen een nieuwe stoel worden gekocht, het onderdeel kan bijvoorbeeld worden gerepareerd of vervangen. Op die manier zijn circulaire meubelen eindeloos herbruikbaar.

Wilt u meer weten over circulaire kantoormeubelen of heeft u interesse in een circulaire kantoorinrichting? Neem dan contact met ons op.