5x inspiratie voor bijzondere kantoorinrichting – deel 3

Of u nou bezig bent met een nieuwe inrichting van uw kantoor of niet, inspiratie opdoen bij andere bedrijven is altijd een goed idee. Grote bedrijven lopen vaak voorop als het om kantoorinrichting gaat en daar kunnen we veel van leren. Binnenkijken bij andere bedrijven wakkert bovendien de creativiteit aan en zorgt ervoor dat we op een andere manier kijken naar de mogelijkheden van onze werkruimte.

Het is alweer een jaar geleden dat we u inspireerde met twee artikelen. Bekijk hier het eerste en het tweede artikel. Tijd voor nummer 3.

Airbnb – San Francisco

Airbnb kantoorinrichting

Het bedrijf Airbnb loopt als een trein! Het gaat zelfs zo goed dat hun oude kantoorpand van 72.031 vierkante meter niet meer voldoende was. Daarom heeft het bedrijf gebouwd aan een uitbreiding van maar liefst 14.000 vierkante meter ietsje verderop in de straat. Het leuke aan de kantoorinrichting van dit nieuwe pand, is dat het compleet past bij wat Airbnb doet: huizen en appartementen verhuren. De verschillende ruimtes zijn namelijk net verschillende appartementen! Amsterdam diende trouwens als inspiratie voor één van de verdiepingen. Dat resulteerde in een kantine met de naam ‘Bloemenmarkt’ en een werkplek die ‘Jordaan’ heet.

Foto’s: Mariko Reed

LinkedIn – São Paulo

Het kantoor van LinkedIn in het Braziliaanse São Paulo past niet alleen bij het bedrijf, maar ook nog eens perfect bij de stad. Het design is gebaseerd op de urban chaos van São Paulo en dat is terug te zien in de verschillende materialen die er gebruikt zijn. Overal in het pand vindt u hout, beton, staal en glas en zorgen vreemde bochten voor een speels effect. En wat te denken van de geheime ruimte achter de boekenkast?

LinkedIN kantoorinrichting

Foto’s: Nelson Kon

Ikea – Malmö

Met een oud pand als dat waar Ikea de beschikking over heeft in het Zweedse Malmö, heeft het bedrijf natuurlijk al een streepje voor op andere kantoren. De inrichting is geheel in stijl met wat we van het merk verwachten. De designers hebben bij het ontwerpen van deze ruimtes niet alleen rekening gehouden met de identiteit van Ikea, maar ook waar de ruimte voor gebruikt gaat worden. Zo is er een kantoor speciaal voor brainstorms (met muren geschilderd met whiteboardverf), een ruimte voor foto- en videobewerking (waar alles zwart is) en een gezellige bibliotheek waar alles blauw is.

Ikea kantoorinrichting

Foto’s: Marcus Lawett

 

Costa Coffee – Essex

Als u bedenkt dat kantoren die voelen als een café momenteel een heuse trend zijn, hoe denkt u dan dat het kantoor van een keten van cafés eruit ziet? We zullen een tipje van de sluier oplichten: het kantoor van Costa Coffee in Essex is één groot café! Tegelijkertijd is Costa een bedrijf dat enorme waarde hecht aan zijn historie. Dit is ook overal in het pand terug te zien.

Costa coffee kantoorinrichtingCosta coffee kantoorinrichting Kantine

Foto’s: Phillip Vile

 

Adobe – San Jose

Het kantoor van Adobe in San Jose is een perfecte weerspiegeling van waar het bedrijf voor staat. Door de gebruikte kleuren en materialen is het interieur een mix van stijlvol, klassiek en toch ook vernieuwend. Er zijn traditionelere ruimtes, maar ook hippe werkplekken die helemaal aansluiten bij wat de millennial wil. En het dakterras biedt natuurlijk mogelijkheden voor een goede vrijdagmiddagborrel.

Adobe kantoorinrichting werkplekken Adobe kantoorinrichting Adobe buitenruimte

Foto’s: Emily Hagopian

Welke inspirerende kantoorruimtes kent u?